Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایلنا، ماشالله عظیمی درباره تصمیمات شورای عالی بورس برای تعیین دامنه جدید اظهار داشت: در آخرین جلسه شورا درباره تعیین دامنه نوسان بحث و گفت‌وگو شد. در جلسه هفته جاری هم احتمالا درباره دامنه جدید تصمیم‌گیری می‌شود که البته بنده دیگر در جلسات شورا حضور نخواهم داشت و به عنوان قدیمی‌ترین عضو، با شورا خداحافظی کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چراکه شرایط موجود خسته کننده است.

وی ادامه داد: درباره محدوده دامنه نوسان هم سازمان بورس و هم شورای عالی بورس به طور هماهنگ تصمیم می‌گیرند و در نهایت دامنه باید به تصویب شورای عالی بورس برسد.

عضو سابق شورای عالی بورس افزود: در جلسه گذشته که آخرین جلسه شورا بود، اعداد مختلفی به عنوان دامنه پیشنهادی مطرح شد. عده‌ای معتقد بودند که دامنه باید برداشته شود و عده‌ای هم اعداد مثبت و منفی ۶ و مثبت و منفی ۱۰درصد را اعلام کردند، اما پیشنهاد مثبت و منفی ۴ درصد بر سر زبان‌ها افتاد.

عظیمی با بیان اینکه بحث درباره تعیین دامنه در دستور کار جلسه هفته جاری هم قرار دارد، گفت: بحث‌های متعددی درباره تعیین دامنه وجود دارد که در جلسه به آن پرداخته می‌شود و هر یک از اعضا و نمایندگان حاضر در شورا باید دلایل محکمی از چرایی مطرح کردن اعداد داشته باشند.

وی با بیان اینکه معتقدم دامنه باید به قبل یعنی مثبت و منفی ۵درصد برگردد، ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که برای مدتی بازار سودده بود و این دامنه به عرف بازار تبدیل شده‌ است و پیام سطح تعادل را به بازار می‌دهد. به این معنا که نهاد ناظر، نظر خاصی برای جذاب نشان دادن بازار بیش از حد انتظار ندارد و باور دارد که جریان طبیعی بازار مثل گذشته باید باشد.

عظیمی با اشاره به الزام حمایت از بازار سرمایه از طریق صندوق توسعه ملی اظهار داشت: طبق قانون باید هر سال یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه انتقال پیدا کند که در حال حاضر  چیزی حدود ۱۰هزار میلیارد تومان است. هر چند که این موضوع در هیات امنای صندوق توسعه ملی تصویب شد، اما برخی از اعضا هیات امنا با اجرای این قانون همکاری نکردند که اتفاقا این عدم همکاری اجزای مختلف با یکدیگر سیگنال بسیار بدی به بازار می‌دهد.

عضو سابق شورای عالی بورس با تاکید بر اینکه فقط متغیرهای اقتصادی نیستند که بر بازار سرمایه اثر می‌گذارند، گفت: شنیده شدن نظرات مختلف از یک قوه، بی‌کفایتی‌ها، عدم هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی و ... باعث می‌شود که سرمایه‌‌گذاران دچار سردرگمی در بازار شوند که این یک پارامتر منفی است. چراکه وقتی سرمایه‌گذار در شرایط ناپایدار قرار بگیرد و کاسه چه کنم چه کنم در دست بگیرد، سرمایه‌گذاری خود را به تاخیر می‌اندازد یا از آن منصرف می‌شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر هماهنگ‌ترین قوه درباره بازار سرمایه قوه قضاییه است و هیچ صدای ناهماهنگی از این قوه درباره بازار سرمایه نمی‌شنویم. در حالی که در مجلس به غیر از اعضای کمیسیون اقتصادی سایر نماینده‌ها هم درباره وضعیت بازار اظهار نظر می‌کنند.

عظیمی افزود: در قوه مجریه وزیر نفت، وزیر اقتصاد، وزیر صمت، رییس کل بانک مرکزی از اعضای تاثیرگذار شورای عالی بورس هستند و موظف هستند که مصوبات جدی‌تری درباره بازار داشته باشند.

وی با اشاره به مصوبه‌ای تحت عنوان بهره‌مندی موضوع عدالت تطبیقی که از ارجاع تمام پرونده‌های بورسی به قوه قضاییه جلوگیری می‌کند، گفت: اعتقاد داریم که هرگاه موضوعات مرتبط با هر بازاری را از جمله شکواییه‌ها، صلاحیت‌ها و تخلفات و ... به صورت تخصصی بررسی کنیم، زودتر به نتیجه می‌رسیم و هم از بیان مواردی که هنوز به نتیجه نرسیده پرهیز می‌شود. در این باره قوه قضاییه و نماینده آن در شورا هماهنگی بسیار خوبی داشتند.

عظیمی افزود: از این رو برخی از انواع تخلفاتی که امکان رسیدگی به آن در بازار سرمایه است، نیازی به ارجاع به محاکم قضایی ندارد که بر انباشت پرونده‌ها اضافه کند و در این باره توافقی با قوه قضاییه شده است و دستور‌العمل آن اجرا می‌شود. یکی از رسالت‌های که قوه قضاییه دارد این است که برنامه‌ها و پیشنهاداتی که  منجر به بهبود امور و تخصصی‌تر شدن رسیدگی‌ها می‌شود را پشتیبانی کند و در این بخش همکاری خوبی داشته است.

عضو سابق شورای عالی بورس تاکید کرد: وزارت اقتصاد در بازار سرمایه به وظایف خود به درستی عمل کرده است، اما متاسفانه حمایت نشد. بازار سرمایه یک موجود زنده‌ای است که سطح حساسیت آن بسیار بالا است، به امید و ترس شدیدا واکنش نشان می‌دهد و به شدت تحت تاثیر متغیرهای اقتصادی و سیاسی قرار می‌گیرد.

پربیننده ترین سقوط ارزش همه بازار‌ها در هفته دوم اردیبهشت / خریداران دلار متحمل بیشترین زیان نقشه بورس امروز بر اساس ارزش معاملات / رشد هزار واحدی شاخص کل توییت مهدی رباطی در خصوص وضعیت فعلی بورس تهران دست دلالان فولاد در جیب سهامداران عدالت بیشترین تغییر مالکیت حقیقی و حقوقی در بورس تهران (۱۸اردیبهشت)/ تنها یک گروه بورسی شاهد ورود پول بود!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بازار سرمایه شورای عالی بورس بازار سرمایه تعیین دامنه صندوق توسعه مثبت و منفی قوه قضاییه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۵۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبات نسبی در بازار سرمایه

بازار بورس امروز به نوعی درجا زد؛ به طوری که شاخص کل با افزایش تنها ۶۵۲ واحد به رقم دو میلیون و۳۰۴ هزار واحد رسید.

به گزارش ایسنا، بازار سرمایه در اولین روز هفته ثبات نسبی داشت. امروز (شنبه) شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۶۵۲ واحد افزایش یافت و به رقم دو میلیون و ۳۰۴ هزار و ۹۷۸ واحد رسید تا بازار سرمایه به روند کج‌دار و مریز هفته‌های اخیر ادامه داده باشد.

شاخص هم‌وزن نیز ۱۳۹۵ واحد رشد کرد و در عدد ۷۶۵ هزار و ۴۵ واحد ایستاد.

امروز بیش از ۳۶۹ هزار معامله در بورس انجام شد که ارزش آن ۵۵۹۱ میلیارد تومان بود.

نقشه بازار بورس ـ شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

فملی بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بورس داشت اما شپنا و شستا تاثیر منفی ایجاد کردند. ذوب، کاما و خزامیا نیز از نمادهای پرتراکنش بودند.

روز شنبه فرابورس ایران ۸۵ واحد افت کرد و به ۲۵ هزار و ۵۱۹ واحد رسید.

تعداد معاملات فرابورس بیش از ۲۲۵ هزار فقره به ارزش ۶۷۶۳ میلیارد تومان بود.

آریا و شگویا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشتند اما تجلی تاثیر مثبت ایجاد کرد. خاور، کرمان و کرومیت نیز از نمادهای پرتراکنش بودند که همگی قرمز به کار خود پایان دادند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • بورس در سکوت
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • آل اسحاق : شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد
  • شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد